fruktträdbeskärning

Vi utför trädgårdstjänster åt privatpersoner och företag i Skåne & Blekinge

Offertförfrågan

Är det dags att trimma och beskära?

Orsakerna kan vara varierande när det kommer till varför man inte sköta sina fruktträd. Spara tid och frustration och låt oss göra jobbet åt dig.

Vi utför beskärning åt både privatpersoner och företag i Skåne & Blekinge så som Karlskrona, Kristianstad, Hässleholm, Olofström, Sölvesborg, Lund, Bromölla, Höör, Lund, Näsum samt alla andra orter i Skåne / Blekinge.

Har det blivit dags att beskära ditt eller dina fruktträd Kontakta oss. Vi är mycket erfarna och kan hjälpa dig med beskärnig, snabbt och enkelt. Vi vet vid vilka tidpunkter dom skall klippas, och hur arbetet ska utföras för att du ska få ett gott resultat. Att boka hjälp med fruktträden är dessutom ofta kostnadseffektivt, då arbetet omfattas av RUT-avdraget. Fråga gärna oss om råd, om du är osäker på om säsongen är rätt för beskärning. Vi kan beskära alla sorters fruktträd till exempel:

 • Apelsin
 • Aprikos
 • Bigarrå
 • Citron
 • Fikon
 • Körsbär
 • Mango
 • Oliv
 • Persika
 • Plommon
 • Päron
 • Äpple
 • Vindruvor med flera.

Vattenskott.
så reagerar äppelträd på beskärning

Har trädet inte blivit beskuret på länge, kan det behövas en rejäl insats. Men ta det då i omgångar och se beskärningen som en treårsplan. Kraftig beskärning påverkar trädet mycket och det reagerar med att skjuta så kallade vattenskott. Beskärning på sensommaren ger inte lika mycket vattenskott som på vårvintern, eftersom det inte triggar tillväxten lika mycket vid den årstiden.

 Varför behöver man klippa sina fruktträd?

Tänk på att även och främst unga träd ska beskäras. Så kallad uppbyggnadsbeskärning är den viktigaste beskärningen under trädets livstid. Det är nämligen de första tio åren som du bygger upp en fin krona med starka välplacerade grenar.

Det gäller alltså att stålsätta sig och inte vara alltför rädd om de nya skott som kommer på sitt nya lilla träd. Trädet ska ha bara ha ett toppskott, ta bort grenar som sitter illa placerade, korsar eller växer inåt. Korta också in sidogrenarna.
Att beskära gynnar tillväxten samt tillgången på ny frukt.

Beskär fruktträd varje år

Du bör klippa äppelträd (och beskära fruktträd generellt) under JAS-månaderna. Det vill säga under juli, augusti och september. Genom att klippa äppelträd under sensommaren så främjas tillväxten av frukt. Träden läker nämligen som snabbast under varma månader. Väljer du dessutom en solig dag när du ska beskära äppelträd så torkar snitten upp snabbare.
Har du många fruktträd och inte orkar eller vill göra jobbet själv?
Då kan vi hjälpa dig.

Vi hjälper dig gärna med allt i samband med beskärningen. Städar upp och transportera avfall till tippen är något våra kunder uppskattar.

vad kostar Fruktträdsbeskärning

Bara ange höjden så kommer vi gärna åter med en kostnadsfri offert. tveka inte att ringa mejla eller skicka in din förfrågan i vårt formulär.
Att anlita Q Alltjänst AB  för att få beskuret är ett klokt val, både prisvärt och bra med tanke på miljön.

Vi ser fram emot att hjälpa er med trädbeskärning i hela Skåne & Blekinge så som i  Lund, Malmö, Hässleholm, Olofström, Sölvesborg, Sjöbo, Landskrona, Harlösa & alla andra orter i Skåne & Blekinge

Q Alltjänst AB är ett helhetstänkande serviceföretag

Varje arbete är unikt, och därför skräddarsyr vi alltid vårt arbete för att passa dina specifika behov och önskemål vi är mycket miljömedvetna i arbetet. 
Har alla försäkringar samt F-Skatt.

 

ALLTID NÖJD KUND GARANTI.
Inget jobb är gjort om inte kunden är nöjd. 

 

Q Alltjänst AB Utför jobb i hela Skåne & Blekinge.