stubbfräsning

Vi utför stubbfräsning åt privatpersoner och företag i Skåne & Blekinge

Offertförfrågan

stubbfräsning

Har du försökt ta bort en stubbe? Då vet du hur jobbigt det är.

Vi på Q Alltjänst AB hjälper dig med stubbfräsning. Vi tar oss in till stubben utan att göra någon åverkan i trädgården. Maskinen fräser sedan sönder stubben till spån som är betydligt lättare att ta hand om. Vi kan även fräsa bort häckar och rötter som ni inte vill ha kvar i trädgården. Så spara tid, yxa, spett, spade, motorsåg och bil, och ring oss istället! Anlita oss så slipper du offra hela helgen på stubben.

Vi utför Stubbfräs åt både privatpersoner och företag i Skåne & Blekinge så som Ronneby, Kristianstad, Hässleholm, Olofström, Sölvesborg, Lund, Bromölla, Höör, Hörby, samt alla andra orter i Skåne / Blekinge.

Gamla stubbar ställer ofta till besvär på platser där man skall bygga en ny altan.
Eller kanske ersätta det gamla trädet med ett nytt?
Robotgräsklipparen skall slippa stöta i den varje gång.

För att få ett bra helhetsintryck i trädgården eller parken så bör man fräsa bort stubbarna även för din och barnens säkerhet.

När vi har fått ett uppdrag att ta bort en stubbe kommer vi till platsen med en stubbfräsare lämplig för uppdraget.
Stubbfräsaren kör vi med minimal påverkan på gräsmattan fram till stubben på hjul eller larvfötter.

Fräsningen går i normalfallet ca 10-20 cm ner under marknivå.
När fräsningen är klar är det INTE, som många tror, ett stort hål där stubbens stod. Snarare tvärtom, en liten hög av uppluckrad jord blandad med träflis från stubben.

Vad kostar det att ta bort en stubbe?

Oftast går de flesta stubbarna under standardprissättning, men ibland är stubbarna större eller placerade otillgängligt vilket kan leda till ökad kostnad för stubbfräsning pris.

Stubbe nr 1 ……795 :-

Standard stubbfräsning ca 10cm djup, priset är efter RUT-avdrag. Stubbens maxdiameter är 70cm vid rot dvs. marknivå. Överstigande diameter debiteras 100kr/dm. (Ekstubbar är dubbla kostnaden).

Stubbe nr 2,3,4 Osv ……500 :-

Detta gäller nästkommande stubbar med standard stubbfräsning ca 10cm djup, priset är efter RUT-avdrag. Maxdiameter för stubben är 70cm vid rot dvs. marknivå. Överstigande diameter debiteras 100kr/dm. (Ekstubbar är dubbla kostnaden). Vid fler än 10 stubbar till antalet ger vi ofta lite extra rabatt.

Djupfräsning & rotben

Normalt kostar det för rotben någon extra hundralapp, men detta kan skilja sig från stubbe till en annan stubbe. Vid fräsning ned till 35cm djup är ca priset 50% extra på ovanstående priser, men det beror givetvis på underlaget samt placering av stubben.

Svårtillgängliga Stubbar

Stubbar som är placerade intill husvägg, mur eller vid ett berg gör att man måste vara mer försiktig och detta tar givetvis längre tid och riskerar att skada stubbfräsens tänder. Detta bidrar till ett högre pris.
Stubbfräsning tycker vi är roligt, det skall vara enkelt för dig som kund.  Kontakta oss, skicka bilder och märk upp dina stubbar med exempelvis sprayfärg eller plastband så fräser vi bort dem. Du behöver inte vara på plats om du inte har möjlighet.
Så klart kommer vi gärna ut kostnadsfritt och lämnar en offert, eller så kan du mejla en bild info@q-tjanst.com så du får rätt pris.
Vi erbjuder även hjälp med att lägga ut ny jord och så gräs vid behov.

Viktigaste för oss är att ni är nöjda med det arbete som utförs.  Efter utfört arbete kommer tomten därmed att få ett helt nytt helhetsintryck och det syns direkt att det är proffsigt utfört.

Ta bort stubben själv.

Det är ett tidskrävande och ett slitsamt projekt att försöka få bort en flera stubbar och det kräver både hård arbetskraft samt en väldigt stort tålamod. Vi åker ofta hem till kunder som försökt och antingen gett upp. Men vanligast är att frun vill ha tillbaka sin envisa man in i huset istället.  Varje gång det händer att vi kan vara behjälpliga i ett sådant läge så blir kunden samt frun väldigt glad.

Du gör så här:

• Gräv upp runtomkring stubben, ju mer du gräver desto enklare blir nästa steg. Frilägg rötterna med sopkvast och spade.


• När du kommit så här långt att rötterna är frilagda (inte de allra djupaste), då börjar du hugga av rötterna med yxan. Var försiktig och tänk på att desto närmare stammen du hugger med yxan, desto mindre studsar yxan. Så du inte skadar dig. Detta arbete är väldigt mödosamt och svettigt. Gör det inte en sommardag. Drick mycket vätska.


• Under stubben är rötterna oftast riktigt kluriga att komma åt, här kan det vara bättre om du försöker såga med en exempelvis en sticksåg eller en smidig fogsvans. Det gör arbetet enklare för dig.

Ta bort stubben

• Nu är det snart klart när de flesta grova rötterna är avkapade, då kan du äntligen börja lossa på stubben. Det är nu spettet kommer till avgörande användning. Med fördel trycker du in spettet in under stubben och börjar bända, vrida, dra och vända för att med kraft lyckas få loss den i hålet.


• Om det är en riktigt bastant stubbe, från en stor tall eller gran till exempel. Då kan det vara så att du behöver lyfta den med en lyftkran med en kätting. Eller så kan du försöka att kila sönder den i mindre bitar. Detta tar givetvis mycket längre tid men det kan vara enklare att ta bort stora delar men även detta steg är även det mycket arbetsamt.

Behöver ni hjälp med er bokning eller prisbild.

Tveka inte att ringa mejla eller skicka in din förfrågan i vårt formulär.
Det är alltid kostnadsfritt att få en offert av oss på Q Alltjänst AB. Vi ser fram emot att hjälpa er med stubbfräsning i hela Skåne & Blekinge så som Lund, Malmö, Hässleholm, Näsum, Sölvesborg, Sjöbo, Landskrona, Helsingborg, Harlösa samt alla andra orter i Skåne & Blekinge

Galleri på ett utfört jobb!

Q Alltjänst AB är ett helhetstänkande serviceföretag

Varje arbete är unikt, och därför skräddarsyr vi alltid vårt arbete för att passa dina specifika behov och önskemål vi är mycket miljömedvetna i arbetet. 
Har alla försäkringar samt F-Skatt.

 

ALLTID NÖJD KUND GARANTI.
Inget jobb är gjort om inte kunden är nöjd. 

 

Q Alltjänst AB Utför jobb i hela Skåne & Blekinge.